Agilitykurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby helgekurs i agility helga 1. - 2. juni. Kurset er både for nybegynnere og viderekomne, og tilpasses hver enkelt ekvipasje. Alle er velkomne, medlem eller ei. Instruktør på kurset er Camilla Borgos. Det er plass til 6 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
Målet er å få frem det beste i ekvipasjen slik at fører og hund lykkes. Kurset passer for alle både nybegynnere og viderekomne, så opplegget tilpasses hver ekvipasje. Kurset består av litt teori og mye praksis. Det blir satt opp hinder og baner med felles briefing. Man vil gå igjennom valg av linjer for hunden med forskjellige måter å handle. For nybegynnere blir det innlæring av hinder og små kombinasjoner med for eksempel hopp og tunnel. For viderekomne blir det satt baner med ulike kombinasjoner, hvor fokuset er handling for å finne de beste løsningene i banen. Aldersgrensen for hunden er 9 måneder.

Instruktør:
Instruktør på kurset er Camilla Borgos. Camilla har drevet med agility i 11 år. Hun trener og konkurrerer per dags dato med sin hvite gjeterhund, Ayla (7), i klasse 3. Hun konkurrerer også i klasse 3 rallylydighet. Camilla har tidligere hatt kurs i triks/ freestyle og agility hos oss, og flere ganger vært instruktør hovedsakelig i agility på NKKU sin sommerleir for ungdom.

Praktisk informasjon:
Både den teoretiske og praktiske delen av kurset gjennomføres i agilitybanen i Sundveien, og vil vare fra kl. 0900 til ca. 1600/1700 både lørdag og søndag. Vi tar matpause midt på dagen, så ta med lunsjmat begge dager.

Tisper med løpetid kan delta på kurset, men må bruke truse.

Påmelding og pris
Frist for påmelding er 20. mai, påmeldingen er bindende etter "først til mølla-prinsippet". Plass for inntil 6 ekvipasjer med minimum 4 deltakere for oppstart.

Påmelding sendes til rhk@roros.net, og merkes med: "Agilitykurs juni 2024", navn på ekvipasje, fødselsår, postnummer og telefonnummer for fører, samt hundens alder og rase. Skriv også litt om hvilke typer belønning som fungerer best for din hund – leker og/eller godbiter.

Pris: Kr. 1200 for medlemmer/ kr. 1500 for ikke medlemmer.
Betalingsfrist 23. mai, kursavgift betales til kontonummer 4280 05 38275. Betaling merkes også med "Agilitykurs juni 2024" og navn på fører.

Treningstips i forkant av kurset: Øv på sitt og/eller ligg og bli, samt leking sammen med din hund som belønning.

Huskeliste til kurset:
- Bur eller mulighet til å ha hunden i bil.
- Myke godbiter (fiskepudding, pølser, skinkeost etc), leker og vann til hunden.
- Mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.