Blodsporkurs

Røros Hundeklubb har gleden av å tilby nytt blodsporkurs helga 24. - 26. mai 2024, under forutsetning av at treningsområdene er fri for snø. Kurset er for nybegynnere og for de som har trent litt blodspor tidligere. Alle hunder kan delta, uansett rase. Alle er velkommen - medlemmer og ikke medlemmer. Det er plass til 12 ekvipasjer på kurset, så her er det førstemann til mølla!

Innhold:
Målet med kurset er å lære å legge blodspor. Denne helgen vil man lære hvordan man legger ut et blodspor, og går utlagt blodspor sammen med hunden. Fokuset vil være å lese og forstå sin hund, og hvordan den jobber.

Kurset starter med teori den første kvelden, og de neste to dagene skal vi ut i skogen å trene blodspor. Det blir lagt inn pauser mellom øktene. Det tas forbehold om endringer i programmet i henhold til været.

Instruktører:
Instruktører på kurset er Trine Aspås og Torunn Nyhus Stene. Trine har jakthundinstruktør grunnkurs, og tar for tiden Canis klikkerinstruktør utdannelse. Hun har erfaring med blodsporkurs, smeller og spesialsøk. Torunn har lang erfaring som instruktør der hovedinteressen er generell adferd, hvordan hunden påvirkes av genetikk og miljø, konkurranselydighet og spor. Torunn har tatt instruktørutdanningen hos Oslo Hundeskole. Hun har hun holdt valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs, bronsemerkekurs, sporkurs og hatt privattimer for hundrevis av deltakere.

Praktisk informsjon:
Kurset starter fredag kveld kl. 1900 . Tidspunkter lørdag og søndag er kl. 1000 – 1600/1700. Mer informasjon om oppmøtested får du når det nærmer seg kurshelga.

Påmelding og pris:

Bindende påmelding hele kurset innen 13. mai 2024 til rhk@roros.net.
Merkes med «Blodsporkurs vår 20224». Vi trenger informasjon om navn på ekvipasjen, fødselsår, postnummer og telefonnummer til fører, samt alder, rase og eventuelle forkunnskaper til hunden.
Plass for inntil 12 ekvipasjer, med minimum 6 deltakere for oppstart.

Pris: Kr. 1400 for medlemmer/ kr. 1700 for ikke-medlem. 
Betalingsfrist 16. mai til kontonummer 4280 05 38275.
Betalingen merkes med "Blodsporkurs vår 2024" og navn på fører.

Huskeliste til kurset:
-
Hundebur i bil.
-
Godbiter og vann til hunden.
-
Mat, drikke og noe å sitte på til deg selv.

Se også arrangement på facebook.